femgenerationeristhlm.blogg.se

Här får du följa fem generationer av kvinnor som alla har vuxit upp i Stockholm och även bor eller har bott i Högalid/Hornstull. Några av oss finns inte med oss längre, men vi har alla mycket att berätta. Jag heter Anneli som vill ta er med på en resa genom våra liv. Följ med!

Kul med variation

Publicerad 2017-09-30 23:23:59 i Allmänt, Hemmet, Inredning,

Nu har jag bott i den här lägenheten sedan i februari, trivs jättebra, men har fortfarande inte fått upp alla tavlor. Det är så svårt att välja. Tyvärr finns det inte så många väggar att hänga tavlor på, så jag måste bara ta dem som jag absolut inte vill vara utan. Jag hoppas att om jag flyttar någon mer gång då måste alla tavlorna som jag älskar så mycket få plats.
 
Vilka ska jag välja? Alla tavlor som mormor har målat? Den som morfars ena bror har gjort? Ja, det är jättesvårt. Måste ta itu med detta iallafall innan jul. Ojojoj!
 
Som jag har visat i något tidigare inlägg, så är lägenheten i två plan. I trappan ned finns det en list där jag ibland brukar sätta små vaser med blommor.
 
En gång såg det ut så här
Och idag ser det ut så här
Vilket blev bäst tycker ni?
 
 

Kan inte riktigt släppa det här

Publicerad 2017-09-30 23:01:10 i Allmänt,

Idag har jag skrivit korta inlägg både på Twitter och Instagram om hur vissa försäljare lurar sina kunder. Det jag såg med egna ögon är för några dagar sedan. Vid ett blom- och fruktstånd på Södermalm ser jag hur en av försäljarna tar en hink med väldigt fina blommor, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, blommorna är grönvita från början. Han ställer sig bakom ståndet, men ganska nära övergångsstället där jag står och väntar på att få gå över. Helt plötsligt tar han fram en sprayburk och börjar spraya orange färg över blommorna. En kvinna som står bredvid säger först NEJ, men sedan skrattar hon lite och verkar inte bry sig. 
 
Idag gick jag förbi samma stånd och såg de blommor som egentligen har en naturligt grönvit färg vara färgade med alla möjliga färger. Jag kände på några utav kronbladen och fick färgpigment på fingrarna.
Jag tycker det är så oseriöst att göra på detta vis. Ja, jag kunde ha sagt till första gången jag såg vad de gjorde, men hade tyvärr inte tid att stanna för att ta den diskussionen. Jag känner inte för att handla just från detta stånd någon mer gång. Låt växter få behålla den färg dem har från början.
 

Ung Cancer - Pärldag 24/9

Publicerad 2017-09-24 19:50:52 i Allmänt, Armband, Fuck Cancer, Livet, Pärldagar,

Idag anordnade Ung Cancer ännu en pärldag på Radisson Blu Waterfront Hotel. Jag har inte deltagit i dessa pärldagar på flera år men nu tyckte jag det var dags igen. Det var helt fantastiskt. Så många människor som ställde upp för att tillverka armband.
 
När jag kom fram till hotellet strax efter kl 12 var det lååång kö utanför och en lika lång kö innanför dörrarna, men det gick fort att komma in. Alla blev fint mottagna och fick snabbt anvisade en plats vid något av de otaliga runda bord som var uppställda i ett stort rum. Vi satt ungefär ungefär 10 personer runt varje bord. Hotellet bjöd på kaffe, te, juice och småkakor. Det var en så härlig stämmning, alla var så glada och positiva.
 
Om man gjorde 6 st armband så fick man ett gratis, annars kostar armbanden 100 kr.
 
Jag gjorde 8 st, så här ser det ut som jag fick. Jag stod i kö för att få det ihopknytet, men kön var lång, så jag tänkte att jag kan lika enkelt knyta ihop det själv.
 
När klockan var runt 14 bestämde jag mig för att åka hem. Gissa om jag blev förvånad när lika många människor stod och väntade på att få komma in nu som när jag kom vid 12-tiden. Pärldagen höll på mellan kl 12 - 16. Hoppas alla som väntade fick chansen att komma in. Jag undrar hur många armband vi lyckades trä den här gången och hur många vi var som var där?
 
Nästa tillfälle att "pärla" är den 29 oktober. Jag kommer absolut att vara på plats då.
 
Häng med nästa  gång!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela