femgenerationeristhlm.blogg.se

Här får du följa fem generationer av kvinnor som alla har vuxit upp i Stockholm och även bor eller har bott i Högalid/Hornstull. Några av oss finns inte med oss längre, men vi har alla mycket att berätta. Jag heter Anneli som vill ta er med på en resa genom våra liv. Följ med!

Nästan en pärlbutik

Publicerad 2017-01-22 19:39:33 i Allmänt, Livet,

Som ni vet så håller jag på att flytta. Det är såååå mycket jag måste gå igenom. Jag har inte svårt för att kasta saker, men en extra gång måste jag tänka till innan för mycket hamnar i soporna.
 
Inte visste jag att jag hade så här många pärlor.
 
Jag har tillverkat ganska många smycken under årens lopp. Men jag trodde inte att jag hade så här mycket pärlor kvar. Jag får ta tag i smyckestillverkningen igen, men det får bli efter flytten.
 
Här är ett armband som jag gjorde för jättelänge sedan.
 
Jag har ett gäng med armband som jag kan ta och visa vid ett senare tillfälle.
 
Ha det så bra!

Förhoppningsvis är det bara en förkylning

Publicerad 2017-01-20 16:28:00 i Allmänt, Familjen,

Hej!
Vi hoppas och tror att de svullna lymfkörtlarna som dottern har på halsen bara är svullna på grund av en förkylning som har drabbat henne. Jag förstår hennes rädsla för att cancern kanske har kommit tillbaka. Jag skulle också reagera på samma sätt. Nu är det bara att vänta och se om de försvinner om några dagar när hon börjar känna sig bättre igen.
 
Min dotter är inte den som brukar stanna hemma från jobbet i första taget. Hon har alltid hört både ifrån mig och sin mormor att man ska inte känna efter för mycket. Det kan nog vara bra ibland, men att lyssna på sin kropp är också viktigt. Nu kunde hon byta med en arbetskamrat som tog hennes pass denna vecka. Så kan hon vila sig riktigt ordentligt.
 
Snart är klockan 16.30 och då slutar min dag på jobbet. Ska bli skönt att gå hem, ta hand om hundarna och sätta sig och slappa framför TVn. Jag kanske packar ned lite saker i en flyttkartong för i slutet utav februari flyttar jag till en ny lägenhet. Om man packar lite varje dag så blir det inte någon stress mot slutet, eller hur?
 
Ha en trevlig helg!

Oro och ängslan genomströmmar denna dag

Publicerad 2017-01-19 10:46:40 i Allmänt, Familjen, Livet,

Jag är så orolig för min dotter. Ni som inte har läst min blogg tidigare vet inte att 2010 drabbades min dotter av cancer. Det var en tuff resa för henne med både cellgifter och strålning. Allt gick bra och hon repade sig otroligt. Men oron för att cancern ska komma tillbaka ligger som en grått moln över både henne och resten av familjen.
 
För varje liten förändring i hennes kropp så tror hon det allra värsta. Och jag förstår henne, jag skulle bli likandan själv om jag hade gått igenom det hon har gjort.
 
Nu tycker hon att det känns konstigt i kroppen, lymfkörtlarna är större, hon har svettningar m.m. Hon känner sig inte förkyld eller så, men något är inte som det ska.
 
Vem ska hon vända sig till? På vårdcentralen bryr de sig inte. De kan inte ens skicka en remiss vidare. Just nu känns det så frustrerande. Jag som mamma vill kunna hjälpa, men jag vet inte riktigt hur.
 
Just nu sitter jag på jobbet och har en hel del att stå i, men jag kan inte riktigt fokusera på jobbet. Ja, jag var bara tvungen att skriva några rader. Fortsättning följer.
 
Jag önskar bara att allt ska vara bra och hon får vara frisk.
 
Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela